Tot ce ați vrut să știți despre bateriile telefonului mobil


Telefoanele mobile funcționează pe diferite tipuri de baterii, în funcție de producător, dimensiunea telefonului sau forma și caracteristicile. Există în principiu patru tipuri de baterii de telefon mobil: polimer litiu, litiu-ion, nichel metal hidrură și nichel cadmiu.
Litiu Polymer este cel mai recent tip și aplică cea mai recentă tehnologie în curent continuu. Acest tip de baterie are o greutate mică și nu va exploda chiar dacă este străpuns. Elementele bateriei sunt închise în pungi de plastic și nu prezintă defecte de memorie. Acestea durează aproximativ 50 de ori mai mult decât bateriile Nickel Metal Hydride.
Litiu Ion este, de asemenea, memorie eficiente și mai durabile decât baterii Nickel Metal Hydride, dar acestea sunt destul de ușoare. Acestea tind să fie scumpe și se vor potrivi numai modelelor noi de telefoane. Cele mai multe baterii litiu-ion aplică o tehnică de încărcare rapidă pentru a încărca rapid telefonul mobil cu o capacitate de până la 80% și apoi să-l aduceți până la puterea completă în aproximativ două ore.
Nichel Metal Hydride este, de asemenea, memorie eficientă și durează mai mult decât tipul NIM de aproximativ 40 de ori. Acest tip de baterie este bun pentru persoanele care au nevoie de încărcare rapidă și dacă sunt utilizate cu un încărcător de mașină pot fi încărcate complet sub 1 oră. Formula specială permite concentrarea energiei într-un singur pachet - uneori aproximativ dublul puterii de nichel cadmiu. Acest tip este preferat de o mulțime de utilizatori de telefoane mobile, deoarece durează mult și este ieftin. Din nou, nu sunt toxice și fac apel la ecologiști.
Nichel Cadmiu sunt cel mai vechi tip și au o mulțime de defecte de memorie. Un alt dezavantaj grav este că aceștia vor trebui să fie descarcați în totalitate înainte să le puteți acoperi din nou, altfel vă puteți deteriora ireversibil. Din nou, acest tip este foarte toxic datorită prezenței nichelului cadmiu și este eliminat treptat de producătorii de telefoane mobile.
Bateriile au în mod obișnuit între 300 și 400 de cicluri de încărcare în durata lor de viață. Acest lucru se datorează faptului că oricând încărcați bateria, bateria își pierde o parte din potență și, astfel, devine scăzută la putere.
Bateriile pentru telefonul mobil pot fi elemente destul de scumpe dacă considerați faptul că o baterie Nokia 3310 poate costa până la 24,95 USD. Iată câteva sfaturi pentru a prelungi durata de viață a bateriei:
Nu permiteți materialelor să se blocheze pe terminale, deoarece bateria pierde contactul cu terminalele care duc la o conexiune necorespunzătoare.
Păstrați bateriile într-un loc răcoros și lăsați-le să se adapteze la temperatura camerei înainte de încărcare, deoarece creșterea bruscă a temperaturii la încărcare le poate deteriora.
Durata de viață a telefonului dvs. mobil depinde de puterea bateriei. Știind cum funcționează și cum să aibă grijă de ele poate asigura că dispozitivul tău celular rulează și funcționează bine de ani de zile.

Postări populare